Primăria Slatina l-a dat în judecată pe Darius Vâlcov pentru recuperea unui prejudiciu de peste 1,6 milioane de euro

Primăria Slatina l-a dat în judecată pe Darius Vâlcov, fost primar, pentru recuperea unui prejudiciu de peste 1,6 milioane de euro, constatat de Curtea de Conturi într-un raport din 2015 și rămas definitiv prin decizia Curții de Apel Craiova.

Citește și: Preşedintele Dodon acuză Curtea Constituţională de atentat la securitatea naţională

În instanţă, alături de fostul primar Darius Vâlcov, au mai fost chemaţi şi 20 de foşti consilieri locali din Slatina, șeful Serviciului Juridic, Mihaela Otincelescu, precum şi secretarul Primăriei Slatina. Dosarul deschis de Primăria Slatina împotriva lui Darius Vâlcov şi a consilierilor locali a fost înregistrat în luna mai la Tribunalul Olt și vizează fapte din perioada în care Vâlcov era primar al orașului Slatina, informează Mediafax.

Actualul primar al Slatinei, Emil Moţ, a declarat, marți, că procesul a fost inițiat de Compartimentul Juridic din cadrul instituției pe care o conduce, pentru recuperarea unui prejudiciu constatat de Curtea de Conturi în urma unui control din 2015.

„Curtea de Conturi a găsit un prejudiciu la Primăria Slatina, consemnat într-un raport din 2015. A fost un proces pe rol între Primăria Slatina şi Curtea de Conturi. Sentinţa finală s-a dat la Curtea de Apel Craiova şi Primăria Slatina trebuie să recupereze prejudiciul constatat de Curtea de Conturi. Din acest motiv, Primăria Slatina s-a îndreptat pentru recuperarea sumei de bani de la cei indicați în raport de Curtea de Conturi. Nu ştiu exact care este suma, cei de la juridic s-au ocupat de acest aspect”, a spus Emil Moţ.

La această sumă s-a adăugat dobânda legală pe circa opt ani, precum și alte onorarii, studii, impozite și dobânzi. Sentina favorabilă în acest caz a fost dată de Tribunalul Harghita în 2013, menţinută de Curtea de Apel Târgu Mureş, şi rămasă definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *