Premierul României Ludovic Orban a vorbit duminică seara la România TV despre starea pensiilor

Premierul României Ludovic Orban a vorbit duminică seara la România TV despre starea pensiilor şi despre pensiile speciale alocate unor categorii de funcţionari.

„Există un grad de indignare în societate privind unele pensii. Este clar că nu se poate continua aşa, e clar că trebuie gasită o soluţie… închei prin a spune că încercăm să găsim o formulă foarte serioasă ce să elimine inechitaţile astfel încât un număr foarte mare de oameni să beneficieze de o pensie decentă.

Tot ce s-a întâmplat în utlimii ani în care s-au dat pensii speciale unor parlamentari, sau unor alte categorii de persoane este un rezultat al PSD.Cei de la PSD  au inventat aceste pensii speciale”, a spus Ludovic Orban.

„Ceea ce am spus e că vom creşte pensiile. Procentul cu care cresc nu poate fi anunţat public. Deşigur ministrul a anunţat un procent, el ştie cel mai bine. Au scăzut semnificativ încasările la bugetul de pensii. E posibil ca anul ăsta să nu avem creştere economicî. În condiţiile astea nu îţi poţi bate joc de oameni şi să le promiţi ceva ce nu le poţi da.

Ministerul finanţelor pregătelşte raportul privind bugetul şi starea economică. Vom lua deciyia de creştere a pensiilor, le vom creşte şi le vom creşte cu o sumă pe care putem să o şi plătim.

Aici se fac prognoze pe termen mediu şi lung şi toate astea se compară cu veniturile bugetului statului. Nu ăuteam să dăm toţi banii statului pe ajutoare sociale sau pensii. Trebuie investiţii în oameni, în infracstructură, în cercetare, în oameni în inovare.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *