Posibile fraude pe telefon, cu un mesaj în numele ANAF

Agenția Naționalã de Administrare Fiscală informeazã contribuabilii asupra unei posibile fraude care se petrece zilele acestea, o campanii de tip phishing care folosește identitatea vizuală a instituției, anunță specialiștii CERT-RO.

Persoanele fizice recepționeazã sms-uri sau email-uri, în care sunt informați cã pot primi bani de la ANAF. Persoanele sunt sfãtuite sã acceseze un site, la care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor și PIN-urile acestora.

„Rugãm contribuabilii sã nu acceseze site-ul din sms-urile primite și, totodatã, le reamintim cã Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã nu transmite informații nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituției este www.anaf.ro, precizează reprezentanții ANAF.

Tentativa de păcăleală începe cu un SMS primit pe telefon, în care ești notifcat despre faptul că poți revendica suma de 1783.92 RON din impozitul pe venitul anual.

După accesarea acelui link, ești redirecționat către o pagină cu un formular unde sunt solicitate, în numele ANAF, un număr considerabil de date personale și financiare (nume, prenume, data nașterii, adresa completă, CNP, serie ID, e-mail, telefon, număr card, datra expirării și CVV.

Potrivit celor de la CERT-RO, s-au efectuat toate demersurile necesare blocării acelui site care găzduiește această tentativă de păcăleală, iar Google a inclus deja o avertizare pentru cei care accesează acel link.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *