Poliţiştii din Prahova efectuează cinci percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii din Prahova efectuează cinci percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este estimat la peste aproape 400.000 de lei.Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova fac, miercuri, cinci percheziţii într-o cauză ce priveşte săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Trei descinderi au loc la sediile unor societăţi comerciale şi două la domiciliile unor persoane, conform News.ro.

Trei percheziţii sunt făcute în judeţul Prahova (două în municipiul Ploieşti şi una în comuna Poienarii Burchii), iar alte două în Capitală.

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013-2014, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii facturi pentru operaţiuni care nu au avut la bază activităţi reale. Facturile, în valoare totală de 387.674 lei, erau emise de trei societăţi comerciale cu comportament de tip ”fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv, în vederea disimulării provenienţei reale a sumei rulate”, a transmis, miercuri, IPJ Prahova.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *