Polițiștii au tras cu gloanțe după un bărbat agresiv

Poliţiştii din Botoşani au folosit armamentul din dotare după ce au mers la locuinţa unui bărbat pentru că fosta soţia dorea să îşi recupereze copiii de la el, iar acesta era violent şi pentru că era în continuare agresiv au folosit mai întâi un spray lacrimogen, apoi au tras două focuri de avertisment pentru a reuşi să-l imobilizeze, relatează News.ro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, pe data de 19 august, o tânără din comuna Ştiubieni a solicitat intervenţia poliţiştilor pentru a-şi putea recupera copiii minori, aflaţi în custodia sa, de la locuinţa fostului soţ.

“Două echipaje de poliţie s-au deplasat în locul indicat de apelantă, găsind-o în interiorul unui autoturism, al cărui parbriz era distrus, aceasta declarând ca fostul soţ ar fi distrus parbrizul cu o bâtă. Tânărul de 34 de ani se afla în curtea locuinţei, împreună cu tatăl său, având asupra lui un spray iritant lacrimogen şi o cazma, iar la sosirea echipajelor de poliţie au devenit agresivi fizic şi verbal, preferând injurii şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine”, se arată în comunicat IPJ Botoşani.

Cei doi nu s-au supus somaţiilor poliţiştii şi aceştia au pulverizat spray iritant lacrimogen. Bărbaţii nu s-au potolit, cel de 34 de ani a ripostat, iar în acel moment unul dintre poliţişti a folosit armanentul din dotare, trăgând două focuri în plan vertical.

Apoi bărbatul de 34 de ani a aruncat cu cazmaua înspre poliţişti, fără a-i răni, el fiind imobilizat şi încătuşat.

El a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilorde ultraj şi distrugere şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *