Poliția Română și-a jucat reputația în cazul Ionel Marcel Lepa

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a relatat marti, la Antena 3, că operațiunea de capturare a lui Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a împușcat mortal un polițist, a fost una cu miza majora pentru Poliția Română:

„Nu știu dacă vestea din această dimineață poate fi una bună pentru familia lui Cristian, dar cred că pentru toți angajații din MAI a fost o datorie de onoare să îl prindă cât mai repede pe ucigaș. Eu și toți colegii mei suntem înc sub efectul emoției și chiar dacă noi suntem aici departe de familia lui Cristian suntem cu gândul alături de ei. Am trimis personal condoleanțe familie și pentru orice ajutor am trimis un consilier

Am ținut legătura cât se poate de strâns legătura telefonică cu inspectorul șef până când la ora 05.00 mi-a dat telefon și mi-a spus ca am reușit să-l capturăm, după ce la ora 03.00 am primi un mesaj nu tocmai optimist. A fost foarte important pentru noi sa-l prindem si sa-l prindem repede.

Duminica, imediat dupa tragedie, a existat o adevarata mobilizare si le multumesc tuturor structurilor de la Interne, de la nivelul Politiei a fost angrenat tot ce se putea agrena in aceasta operatiune, politistii de la Bucuresti, de la SIAS, politisti din judetele limitrofe, s-au folosit caini, drone, un elicopter, s-a cerut sprijin si jandarmeriei romane si politiei de frontiera, practic toata zona a fost impanzita. Toata misiunea de cautare a fost riscanta, stiam ca este periculos, ca este inarmat, s-au retras intr-o zona plina de vegetatie.

Politia Romana a fost preocupata sa nu faca nicio greseala, fiind constienta de importanta acestei operatiuni”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *