Polițele auto s-ar putea scumpi în următoarele luni

Poliţele auto s-ar putea scumpi în următoarele luni cu până la 20%, susțin surse din piaţă, scrie dcnews.ro

În prezent, cheltuielile firmelor de asigurare sunt plafonate în preţul RCA, iar Comisia Europeană spune că acest lucru încalcă libertatea societăţilor de a-şi stabili singure preţurile. Ministerul de Finanţe a elaborat deja un proiect care prevede mai multe modificări.

Ministerul de Finanţe vrea să elimine şi tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii, introduse în urmă cu  doi ani. Acestea erau stabilite de ASF, iar firmele de asigurarea aveau obligaţia de a se raporta la acestea.

Brokerul de asigurări Sergiu Berceanu a explicat pentru Antena3 :

„ASF avea un tarif de referinţă care era public pe site. Tu îţi făceai o calculaţie şi ca să fii sigur dacă e un preţ bun, dacă e un preţ de piaţă, intrai pe site-ul ASF-ului ca să vezi cum te situezi faţă de acel preţ. Dacă erai sub linie, înseamnă că plăteai un preţ mai bun decât media pieţei”, a preciat Berceanu, scrie aceeași sursă.

În privința șoferilor cu risc ridicat de accidente, ASF a introdus în trecut obligaţia ca asigurătorii să le poată calcula preţuri mai mari cu până la 30% faţă de cei care nu au provocat accidente. Acest plafon va fi eliminat, astfel că firmele de asigurare vor putea calcula preţurile cum doresc și nu vor mai fi obligate, ca pe perioada reparaţiilor, să asigure automat o maşină clienţilor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *