PNL au depus o propunere legislativă pentru majorarea alocațiilor pentru copii

PNL au depus o propunere legislativă pentru majorarea alocațiilor pentru copii în sensul în care de la 1 ianuarie 2019 copiii cu vârsta de până în doi ani vor primi o alocație lunară de 300 de lei, în timp ce alocația copiilor cu vârsta de 2-18 ani va fi de 150 lei pe lună, scrie Mediafax.

„Cuantumul alocației de stat pentru copii se stabilește în raport cu indicatorul social de referință, denumit în continuare ISR, după cum urmează: a) 0,6 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap), începând cu 1 ianuarie 2019; b) 0,3 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1alin. (3), începând cu 1 ianuarie 2019″, potrivit proiectului legislativ de modificare a Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, depus în Camera Deputaților de deputații PNL Robert Sighiartău și Dumitru Mihăilescul.

„Propunerea este de majorare a cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei. România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința cuantumului alocației pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocația pornește de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesitățile unui copil”, precizează deputatul PNL Robert Sighiartău, într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *