PNL, atac dur la Carmen Dan

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul liberal Ovidiu Raețchi, a transmis ministrului de Interne, Carmen Dan, o scrisoare deschisă în care i-a cerut acesteia să pună de urgență la dispoziția parlamentarilor din Comisia de Apărare raportul asupra protestelor de pe 10 august:

“Stimată doamnă Carmen Dan,

Deși în urmă cu mai bine de o săptămână, atât în fața presei, precum și în fața Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, ați afirmat că ați venit „neinvitată” la Comisie pentru a ne pune la dispoziție raportul despre reprimarea protestelor din 10 august, acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar până în acest moment, la o săptămână distanță. “Nu am nicio ezitare să prezint acest raport, dacă acest lucru îmi va fi solicitat”- ați spus pe data de 19 august, în cadrul conferinței de presă de la ministerul de Interne, în timp ce fluturați raportul în fața presei. “Dacă membrii comisiei vor considera că sunt aspecte ce vor mai trebui lămurite, după ce beneficiind de accesul la informaţii clasificate vor analiza şi vor parcurge detaliile acestui raport, suntem oricând la dispoziţia comisiei”- ați spus și pe data de 21 august, după vizita de la Comisia de Apărare de săptămâna trecută și audierea secretizată. Ați invocat că trebuie respectată o anumită procedură parlamentară pentru a ne pune la dispoziție raportul realizat de Ministerul de Interne, deși accesul nostru la astfel de informații este garantat.

De fapt, acesta este doar un pretext pe care îl folosiți pentru a ne refuza accesul la date esențiale care dezvăluie filmul evenimentelor de pe 10 august. Știți probabil că adevărul vă incriminează și nu vreți să ne puneți la dispoziție raportul pentru că acesta intră în contradicție cu declarații pe care le-ați făcut. Există deja numeroase inadvertențe și contradicții pe care trebuie să le lămuriți, iar faptul că prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, și viceprimarul Aurelian Bădulescu au o altă versiune asupra unor momente cheie din data de 10 august, ridică mari semne de întrebare asupra veridicității faptelor pe care le-ați prezentat. În acest moment, nimeni nu mai înțelege dacă jandarmii au acționat în baza unei dispoziții legale sau fără niciun control. De asemenea, nimeni nu înțelege cine a coordonat Jandarmeria, în condițiile în care toți cei responsabili refuză să admită orice implicare.

Pe această cale, vă solicit să ne puneți de urgență la dispoziție raportul realizat de ministerul de Interne asupra protestelor de pe 10 august și să încetați blocarea controlului parlamentar. Opinia publică trebuie să știe cine sunt cei responsabili pentru violențele și abuzurile îndreptate împotriva protestatarilor pașnici”, a spus Raețchi, potrivit unui comunicat de presă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *