PNL a racolat o primăriță PSD și doi primari de la ALDE

PNL demarează cea mai mare operațiune de racolare națională de primari, după epoca Liviu Dragnea. În ”România normală”, Ludovic Orban lovește în toate fiefurile PSD, pentru a le destructura.

După trădările din Giurgiu, acolo unde mai mulți edili PSD au anunțat că vor candida din partea PNL la alegerile locale, liberalii au făcut noi ”convertiri”.

Primărița din orașul Turceni, devenit celebru pentru termocentrală și pentru marele dosar DNA în care era vizat Victor Ponta, a decis să sară în altă barcă, cea condusă de Ludovic Orban. Cristina Cilibiu a ajuns primar, în 2016, când a candidat pe listele PSD. În 2019 a făcut campanie electorală pentru europarlamentare sub sigla ALDE, acolo unde șef al organizației județene era cumnatul său, fost primar de Turceni, Ion Iordache, acum un afacerist milionar, cu contracte cu statul în tot județul.

De altfel, Iordache este cel care face jocurile în Turceni, lucru recunoscut și de cea care i-a luat locul la primărie. Primărița Cilibiu este și purtătoarea de cuvânt a afaceristului și vorbește în locul acestuia. ”Nu este angajat politic nicăieri, este independent din punct de vedere politic, iar la Turceni va face echipă cu mine indiferent de decizia mea.”, a spus, la un post de radio, Cilibiu, părându-i-se normal ca un primar ”să facă echipă” cu un afacerist extrem de controversat.

Iordache, de altfel, a plecat din ALDE și a încercat să influențeze stabilirea candidaților pentru primării în PSD, iar acum face cărțile pentru PNL, el fiind primar de Turceni pe când era la fostul PDL. Conform unor surse, Iordache a convins, în afară de Cilibiu, alți doi primari de la PSD, Vili Pasăre (Drăgotești) și Marian Tătaru (Ionești), să se înscrie în PNL. Pasăre a fost și arestat, în trecut, într-un dosar DNA, ambele localități sunt vecine Turceniului, iar Iordache are multe afaceri cu cele două primării. Cristina Cilibiu a anunțat pe 10 august că va candida din partea PNL.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *