Pierderile Uber se află în urcare

Pierderile Uber se află în urcare, deși au raportat o creștere anuală de 51% a veniturilor, încasările din companiile sale de taxi la nivel mondial, după plata șoferilor, a crescut la 2,7 milioane de dolari (2,1 milioane de lire) în ultimul trimestru.

Compania a declarat că pierderile ajustate din ultimele trei luni au crescut cu 32% în trimestrul precedent, la 404 milioane de dolari.

„Investim în mod deliberat în viitorul platformei noastre: avem pariuri mari cum ar fi Uber Eats și modurile de transport ecologice ca Express Pool, e-bikes și scutere, întreprinderi emergente precum Freight și piețe cu potențial ridicat în Orientul Mijlociu și India, unde ne cimentăm poziția de lider”, a declarat Dara Khosrowshahi, directorul executiv al Uber, citată de BBC.

În luna mai, la o conferință din California, directorul executiv al platformei a declarat că business-ul de livrare a alimentelor, Uber Eats, a primit rezervări în valoare de 6 miliarde de dolari pe an și o creștere anuală de 200%.

De asemenea, potrivit unor surse ale agenției de știri Reuters, investitorii au declarat pentru Uber Technologies Inc că ar fi înțelept să-și vândă unitatea de autoturisme care se conduc singure, după ce a înregistrat pierderi între 125 și 200 de milioane de dolari pe trimestru în ultimele 18 luni.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *