Peste 150 de șoferi Uber, Bolt și Clever au rămas fără plăcuțele de înmatriculare

Reprezentanţii Uber, Bolt şi Clever speră ca proiectul de ordonanţă de urgenţă ce ar urma să le reglementeze activitatea să fie adoptat în şedinţa de guvern de joi, în timp ce taximetriştii ameninţă cu greva foamei şi alte forme de presiune, dacă actul normativ trece.

La şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă, organizat la Ministerul Transporturilor, reprezentanţii firmelor de ride sharing au venit cu aergumentul că orice zi de întârziere în adoptarea unui act normativ le aduce pierderi semnificative.

˝Situaţia din trafic este tot mai gravă de la o zi la alta. Sunt peste 150 de şoferi sancţionaţi, majoritatea dintre ei sunt cu plăcuţele ridicate. Ei au maşinile personale indisponibile în momentul ăsta˝, a declarat, la sfârşitul dezbaterii, Cătălin Codreanu, preşedintele Asociaţiei Coaliţia pentru Economia Digitală, reprezentantul Uber, Bolt şi Clever.

citește și: De mâine se schimbă legea taximetriei

Reprezentantul Clever, care gestionează şi o platformă de tip agregator pentru taximetrie, au venit cu o propunere.

˝Ne dorim, la fel cum şoferii de transport alternativ au acces la aceste platforme, şi taximetriştii să vină pe aceste platforme, să fie un tratament egal pentru toată lumea, ca să nu existe supărări sau o discriminare către taximetrişti. Nu cred că este o soluţie să discriminăm o categorie de transport şi ei trebuie să aibă acelaşi acces pe platforme şi, evident, să respecte aceleaşi reguli. În acest moment este în discuţie în OUG dacă ei au acces sau nu pe platformele de transport alternativ. Dacă OUG ar specifica clar că maşinile de taxi nu au voie pe aceste platforme de transport alternativ atunci ei ar fi împiedicaţi˝, a explicat Anca Gherle.

Taximetriştii, în schimb, consideră că proiectul de OUG trebuie dezbătut încă 2-3 luni, iar avocaţi care-i reprezintă au avertizat că vor solicita suspendarea efectelor OUG, pentru că nu s-ar justifica nici situaţia excepţională, nici cea de urgenţă.

Mai mult, Mihai Ghişa, prim vicepreşedinte pe ramura taxi la FORT, a anunţat că sunt taximetrişti care vor să intre în greva foamei dacă Executivul va aproba proiectul de ordonanţă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *