Percheziţii la o reţea de trafic de persoane

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, împreună cu carabinierii Comandamentului Regional al Carabinierilor din Bergamo au efectuat opt percheziții domiciliare, în municipiul Pașcani și în zonele limitrofe și 10 percheziții în Italia, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane pe ruta România-Italia.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi cazat, transportat şi supravegheat zilnic tinerele în zonele Ghizalba şi Calcinate de lângă Bergamo, acestea fiind obligate să practice prostituţia la stradă. Tinerele ar fi fost menţinute într-o stare de dependenţă prin simularea de relaţii sentimentale, dar şi prin folosirea violenţei.

Prin intermediul EUROJUST, în cursul anului 2018 a fost încheiat un acord de echipă comună de anchetă cu autorităţile judiciare din Italia, respectiv Comandamentul Regional al Carabinierilor din Bergamo, cercetările efectuându-se în comun în cadrul operaţiunii „Bergamo”.

La acţiunea din România au participat carabinieri din cadrul Comandamentului Regional al Carabinierilor din Bergamo, iar în Italia au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

În urma acțiunii, 5 victime aflate în Italia au fost salvate din mâna traficanților și a fost prevenită exploatarea unei tinere recrutate și transportate deja în Bergamo. De asemenea, au fost arestate 8 persoane (7 români și un albanez) pentru infracțiuni de trafic de persoane – una în România (cetățean român) și 7 în Italia.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *