Pe litoralul bulgăresc a scăzut cu aproape 70% față de anul trecut numărul turiștilor românii

De exemplu, numărul turiștilor care veneau din România, pe litoralul bulgăresc a scăzut cu aproape 70% față de anul trecut, iar criza acestei ramuri a economiei continuă să se agraveze, după cum spun angajații și patronii din domeniu, potrivit romania-actualitati.ro.

Au venit, ieri, cu sutele, în fața Parlamentului de la Sofia, pentru a spune acest lucru și autorităților.

Ramura e practic blocată de cinci luni și are nevoie de un ajutor mult mai substanțial, numai pentru a menține locurile de muncă și de a evita falimente.

Reprezentanți ai protestatarilor s-au întâlnit cu primul ministru Borisov şi au cerut ca valoarea ajutorului financiar să fie egală cel puțin cu 155 de milioane de leva, 10% din volumul afacerilor nerealizate.

Ea este necesară pentru menținerea salariaților, restart al programelor turistice și restituirea sumelor achitate de clienți – a declarat Baiko Baikov, proprietar al unuia din cele mai mari agenții de turism.

Agențiile de turism cer anularea carantinei pentru turiștii bulgari care vizitează Turcia, declarând că România a luat deja o astfel de decizie.

O altă cerere este legată de renunțarea la plata licenței în valoare de 2.500 de euro, după reluarea activității companiei respective.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *