Papa Francisc, profund impresionat după vizita în Transilvania

La bordul avionului cu care se întorcea la Roma după vizita de stat, pastorală şi apostolică în România, papa Francisc a răspuns duminică întrebărilor puse de şase jurnalişti. Situaţia actuală a Uniunii Europene a fost discutată, precum şi câteva aspecte marcante din cele trei zile ale vizitei pe meleaguri româneşti, notează vaticannews.va, conform agerpres.ro.

În cursul tradiţionalei conferinţe de presă organizate fiecare vizită apostolică, papa Francisc i-a răspuns mai întâi unei jurnaliste care l-a întrebat despre emigraţie, fenomen frecvent în ţara recent vizitată de Sfântul Părinte. Acesta a denunţat „lipsa de solidaritate” de care dau dovadă unele întreprinderi atunci se delocalizează. „Este o nedreptate să nu ai de lucru pentru atâţia tineri”, a recunoscut papa, după ce a subliniat din nou „nivelul impresionant al naşterilor în România”, unde „iarna demografică” nu se vede.

Francisc şi-a exprimat dorinţa „rezolvării acestei situaţii care nu depinde doar de România, ci şi se ordinea financiară mondială”. „Avem nevoie de solidaritate globală şi în acest moment România deţine preşedinţia Uniunii Europene”, a remarcat el.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *