Papa Francisc, la Iași, a avut cel mai emoționant discurs de la venirea în România

Papa Francisc, la Iași, a avut cel mai emoționant discurs dintre cele pe care le-a rostit de la sosirea în România.  În capitala Moldovei, Suveranul Pontif a oferit cele mai impresionante momente ale vizitei sale de până acum.  Peste 150.000 de oameni l-au așteptat și aclamat pe Suveranul Pontif, sâmbătă, la prima sa vizită în capitala Moldovei.

„Aici, lângă voi, se simte căldura de a fi în familie, înconjurați de cei mici și cei mari, este ușor văzându-vă și auzindu-vă, să te simți acasă. Papa se simte acasă între voi. Vă mulțumesc pentru călduroasa primire și pentru mărturiile pe care mi le-ați dăruit. Monseniorul Petru, ca un bun și un mându tată de familie, prezentându-vă, v-a îmbrățisat pe toți cu cuvintele sale și ai confirmat-o și tu, Eduard, când ne spuneai că această întâlnire nu vrea să fie doar pentru tineri, adulți sau alții, ci ați dorit ca în acaestă seară să fie împreună cu noi părinții și bunicii noștri.

Astăzi, pe aceste meleaguri, este Ziua Copilului. Să-i salutăm cu aplauze puternice. Aș vrea ca primul pe care-l facem să fie acela de a ne ruga pentru ei, să-i cerem Precuratei să-i protejeze cu mantia Sa. Iisus i-a pus în mijlocul apostolilor săi și noi vrem să-i așezăm în mijlocul nostru și să ne reafirmăm ca cei care l-au iubit pe Dumnezeu făgăduind dreptul la viitor. Mă bucur să știu că în această Piață se află chipul familiei lui Dumnezeu, care-i îmbrățișează pe tineri, pe soți, persoanele consacrate, pe bătrânii români din diferitele regiuni și din diferitele tradiții, precum și pe cei veniți din Moldova de dincolo de Prut, pe credincioșii ciangăi și pe cei polonezi și ruși. Duhul Sfânt ne convoacă pe toți și ne ajută să descoperim frumusețea de a sta împreună și de a ne întâlni, fiecare cu limba sa și cu propria tradiție, dar fericiți cu toții de a ne întâlni ca frați, cu acea bucurie pe care o împărtășeau Elisabeta și Ioan, cu cei 11 fii ai lor, diferiți, sosiți din locuri diferite, dar care astăzi s-au reunit toți așa cum odată în fiecare duminică dimineață luau cu toții drumul spre Biserică”, a mai spus Papa Francisc.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *