Nelu Barbu, fost purtător de cuvânt al Guvernului, iese la atac

Nelu Barbu a declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia Guvernului Orban de a abroga hotărârea de numire a sa în funcția de consul la Shanghai nu are un fundament solid, fiind cel mai probabil o comandă politică. El a adăugat se creează intenționat o confuzie între numire și prezentare la post.

Citește și: Ministrul Educației anunță modificări pentru liceu și gimnaziu

„Hotărârea de Guvern adoptată miercuri de Guvernul Orban nu are un fundament solid. Să spui despre un act normativ publicat în Monitorul Oficial că nu a produs efecte juridice arată fie necunoașterea legislației, fie o comandă politică. Dacă ar fi făcut o minimă verificare, domnul Orban ar fi aflat că sunt destul de multe efecte ale hotărării de guvern pe care a abrogat-o astăzi. În plus, se crează intenționat o confuzie inadmisibilă juridic între numire și prezentare la post.

Mai mult, declarația incalificabilă a șefului Cancelariei prim ministrului României -asta e soarta purtătorilor de cuvânt -, în încercarea de a justifica actul adoptat de Guvern, întărește ipoteza că decizia nu are legătură cu profesionalismul sau cu experiența în diplomație. Pentru această declarație absolut înfiorătoare, domnul Dancă ar trebui să renunțe urgent la funcția de coordonator al activității de comunicare a Guvernului României”, a declarat Nelu Barbu, pentru MEDIAFAX.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a declarat, miercuri, referitor la abrogarea numirii lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai, că Hotărârea de guvern nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu fost încă preluată de acesta.”Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a mai spus el.

”Hotărârea de guvern respectivă nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu a fost preluată de persoana respectivă. Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, care are în coordonare și activitatea de comunicare a Executivului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *