Mocănița a deraiat de pe șine

Mai multe persoane sunt rănite după ce  Mocăniţa, cu 340 de persoane la bord,  a deraiat pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş.

„Printre cei 12 turişti aflaţi în primul vagon situat în spatele locomotivei deraiate se aflau o fetiţă de 4 săptămâni şi un băiat în vârstă de 3 ani. Toţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus”, a precizat Oana Alexa Gonczi.

Conform aceleiaşi surse, sâmbătă, trenul turistic Mocăniţa a avut 11 vagoane, iar la bord se aflau 340 de turişti.

Un reprezentat al Căilor Ferate Forestiere (CFF), care administrează flota de trenuri Mocăniţa, a precizat pentru agerpres că cel mai probabil locomotiva a deraiat din cauza terasamentului îngust de cale ferată şi care este slab întreţinut. Acesta a mai precizat că va fi demarată o anchetă internă pentru a se putea stabili cauzele producerii incidentului.

Proprietarul unei pensiuni turistice din oraşul Vişeul de Sus a declarat că o altă locomotivă de la Mocăniţă ar fi deraiat în cursul acestei săptâmâni.

Ca primă măsură, CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocăniţa.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, spre locul incidentului au fost trimise trei echipaje SMURD, trei ambulanţe şi un echipaj de pompieri de la Secţia Vişeu de Sus. Zona nu este una foarte dificilă accesului, echipajele de prim ajutor putând ajunge la intervenţie fără să folosească drezina.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *