Miting de amploare în Germania împotriva rasismului

Un miting de amploare a avut loc duminică în centrul Berlinului pentru a protesta împotriva antisemitismului şi actelor de violenţă de extremă dreapta după un atac terorist în urma căruia au murit două persoane, la Halle săptămâna trecută, informează DPA, scrie Agerpres.

Sub deviza „Nici măcar un centimetru: Moarte antisemitismului şi rasismului”, manifestanţii s-au adunat în piaţa Bebelplatz din faţa Universităţii Humboldt, în inima capitalei germane.

Organizatori din cadrul iniţiativei Unteilbar (Indivizibil), care au chemat la această mare demonstraţie împreună cu alte grupuri, au declarat că 10.000 de persoane s-au înregistrat pentru a lua parte.

Două persoane au fost ucise miercuri când un bărbat a încercat să comită un masacru la o sinagogă din oraşul Halle (est), unde în jur de 50 de persoane erau adunate pentru a ceremonia o mare sărbătoare. Autorul a recunoscut crima şi a admis că a avut motivaţie extremistă de dreapta şi antisemită.

O demonstraţie similară era planificată la Halle duminică.

Un marş prin centrul oraşului din estul Germaniei a fost organizat împreună cu cei de la magazinul kebab doener unde a fost ucis un bărbat de 20 de ani. După marş, manifestanţii vor lua parte la un miting unde oamenii pot vorbi despre atacuri şi unde se va cânta muzică în onoarea celor două victime – bărbatul, precum şi o femeie de 40 de ani.

Mai multe mii de persoane au demonstrat sâmbătă și  în alte oraşe din Germanie împotriva extremismului de dreapta în urma atacului.

În oraşul Marburg (vest), aproximativ 3.000 de persoane au luat parte la un marş, în timp ce la Hamburg (nord) au participat 1.200 de manifestanţi, scrie sursa precizată

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *