Ministrul Educației anunță modificări pentru liceu și gimnaziu

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că planurile cadru vor fi regândite, iar unele discipline vor dispărea din orarul elevilor.E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline”, a declarat Monica Anisie, într-un interviu acordat EuropaFm, scrie stiri.tvr.ro

Ministrul Educației a anunțat că va merge mâine la Institutul de Științe ale Educației, unde va discuta despre gândirea acestor noi planuri cadru.

Prin planurile cadru, Ministerul Educației stabilește care sunt disciplinele pe care le fac elevii, pe fiecare clasă în parte, și câte ore pe săptămână studiază copiii materiile respective.

Noile planuri-cadru trebuie “să fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce, nu din perspectiva a ceea ce profesorul ar trebui să aibă (…) Trebuie să fim sinceri, ne gândim și la profesorii care vor rămâne fără catedră, dacă nu mai există disciplina respectivă în planul-cadru“, a anunțat ministrul Educației, scrie sursa precizată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *