Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan a primit aviz negativ

Fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, l-a acuzat pe Ion Ștefan, marți la audierea în comisiile reunite parlamentare, că a blocat accesarea unor fonduri europene. Social-democratul a prezentat și un document în acest sens.

Reacția deputatul PSD a venit după ce Ion Ștefan, ministrul desemnat la Dezvolvare și liderul deputaților PNL Florin Roman au prezentat câteva poze cu lucrări de infrastructură prost realizare, în special drumuri pline de gropi.

Pe urmă, Florin Roman l-a acuzat pe Daniel Suciu pentru mai multe greșeli din timpul mandatului său, moment în care deputatul PSD Ion Călin a l-a avertizat pe Roman că ședința va fi suspendată dacă nu încetează.
Nici Daniel Suciu nu s-a lăsat mai prejos și a prezentat un document semnat de Ion Ștefan, care ar fi dus la blocarea unor fonduri europene.

„Vă asumați adresa pe care ați trimis-o premierului, «Punct de vedere privind arhitectura de instituțională de gestionare a fondurilor europene privind politica de coeziune?»”, a întrebat Daniel Suciu.

De asemenea, senatorii PSD l-au acuzat pe Ion Ștefan că a cerut Corpului de Control să verifice activitatea lui Daniel Suciu, astfel încât acestuia să îi fie făcută o plângere la DNA.
Controversele au continuat pe parcursul audierilor.

„Supărarea celor de la PSD este că s-a pus capacul la borcanul de miere și s-a oprit sifonarea banului public”, a conchis Ștefan.

Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan a primit aviz negativ în comisiile reunite pentru administrație publică ale Parlamentului. Aleșii USR s-au abținut la vot, însă liberalii au votat pentru un aviz favorabil chiar dacă au anunțat că nu vor vota învestirea Guvernului Orban 2 pentru a ajunge la anticipat

Au fost 20 de voturi „pentru” avizul de respingere, opt „împotrivă” și șase abțineri.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *