Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat câți români au cerut băncilor să le amâne ratele

152.000 de clenți au cerut băncilor amânarea ratelor la creditele bancare angajate, valoarea totală a acestora fiind de 3,3 miliarde de lei, a declarat vineri ministrul Finanțelor Florin Cîțu la finalul unei întâlniri cu conducerea Asociației Române a Băncilor, conform Mediafax.

Ministrul a discutat cu reprezentanții sistemului bancar despre programul IMM Invest și despre relaxarea procedurilor acestuia, despre solicitările de amânare a ratelor, precum și de programul de relansare economică. Cîțu a spus că programul adresat companiilor mari a trecut într-o primă lectură în ședința de Guvern de joi.

Conform celor mai recente informații, pe fluxul băncilor partenere proiectului IMM Invest au fost aprobate în jur de 5.000 de credite, iar acestea urmează a fi transmise către Fondul de Garantare. Un număr de 451 de credite în valoare de peste 300 de milioane de lei au fost transmise către FNGCIMM pentru acordarea garanţiei. Numărul creditelor acordate deja este mult mai redus.

Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB, spune că cifrele comuncate tin de perioada de început în care se află programul, și că sistemul bancar a primit într-o singură săptămână un număr de solicitări pe care în mod obișnuit îl primea în 6 luni.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *