Ministrul Comunicaţiilor afirmă că orice vot pentru Guvernul PNL este un vot impotriva digitalizarii Romaniei.

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, afirmă că orice vot pentru Guvernul PNL este un vot impotriva digitalizarii Romaniei.

„Prima masura de “simplificare” asumata de posibilul Guvern PNL este crearea de institutii mastodont, ale caror mecanisme de functionare si luare a deciziilor vor fi gripate de cascade de semnaturi nesfarsite, prin centralizare excesiva si comasari de sectoare cu dinamici si expertize diferite.
Nu se poate clama digitalizarea ca fiind o prioritate a Prim-ministrului desemnat, Ludovic Orban, prin hotararea de a desfiinta Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si a-l comasa cu ministerul Transporturilor, un minister deja cu o configuratie si o problematica de gestionat laborioase si complexe.
In primul rand, aceasta hotarare incumba o problema de reprezentativitate! Nu poti sa privezi un sector cu o pondere atat de importanta in PIB si cu o perspectiva de crestere asa cum este cea a sectorului TIC, de un minister de sine statator care sa aiba flexibilitatea, supletea si puterea administrativa sa construiasa politici, programe si proiecte specifice domeniului si care sa raspunda solicitarilor si nevoilor industriei prompt si eficient”, a scris pe facebook Alexandu Petrescu.

„In al doilea rand, comasarea celor doua ministere de linie, MCSI si MT ar conduce la un randament subperformant al ambelor structuri cu un impact dezastruos asupra parcursului programelor si proiectelor de digitalizare, disiparea colectivelor de experti in domeniul digital, decalibrarea focusului asupra prioritatilor ce tin de: gestionarea elementelor de securitate cibernetica, dezvoltarea infrastructurii retelelor de comunicatii, politici si strategii privind adoptarea de noi tehnologii, agenda specifica a companiilor din portofoliu etc.
Cu perspectiva declarata chiar de premierul desemnat, Ludovic Orban, de eliminare a facilitatilor fiscale pentru specialistii in IT, la care se adauga aceasta intentie distructiva de comasare a celor doua institutii, consecinta este estomparea importantei sectorului TIC in Romania, unul din sectoarele care produc cea mai mare valoare adaugata, cu impact negativ direct si imediat asupra dezvoltarii si reprezentativitatii acestuia in economia nationala si respectiv asupra investitiilor in domeniu!
Orice vot pentru acest Guvern PNL este un vot impotriva digitalizarii Romaniei!”, a conschis ministrul Comunicaţiilor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *