Ministerul Educației a anunțat că 378 de unități de învățământ funcționează în scenariul roșu

Ministerul Educației a anunțat, joi, că 378 de unități de învățământ funcționează în scenariul roșu, cu 23 mai multe decât miercuri, când erau 355 de unități în această situație.

Potrivit unui comunicat al MEC, 12.307 unități de învățământ funcționează în scenariul 1 sau verde, 4.971 în scenariul 2 sau galben și 378 în scenariul 3 sau roșu, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

În comparație cu cifrele anunțate de minister miercuri, numărul școlilor din scenariul roșu este mai mare cu 23.

„Menționăm că dintre cele 378 de școli, doar 179 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 199 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care acestea funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a transmis MEC.

Propunerile de scenarii și modificările acestora sunt făcute de Consiliile de administrație ale fiecărei unități de învățământ, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *