Ministerul de Finanţe a împrumutat joi de la bănci 702 milioane lei

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi de la bănci 702 milioane lei, într-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 500 milioane lei, la o dobândă de 4,02% pe an, cu scadenţa la 7 ani, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).
Citește și: Peste 80 de persoane audiate de DIICOT
La licitaţie, au participat şase dealeri primari. Volumul total al cererii a fost de 1,23 miliarde lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 1,1 miliarde lei, iar ofertele necompetitive au fost de 83 mil. lei.Rata cuponului a fost de 4,85%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 4,02%. Din valoarea nominală adjudecată de 702 mil. lei, suma oferita de bănci s-a ridicat la 619 milioane lei.

Ministerul Finanţelor a împrumutat în septembrie, de pe piaţa internă, 2,82 mld. lei, cu circa 1,2 mld. lei, respectiv cu 29% sub nivelul programat. Randamentele medii la titlurile de stat s-au înscris pe un trend de scădere pentru scadenţele mari, de 3 ani şi peste, şi au staţionat pentru alte maturităţi sau au crescut uşor. Randamentele titlurilor de stat emise de Ministerul Finanţelor au fost în septembrie 2019 între 3,02% şi 4,06% pentru maturităţile cuprinse între 6 luni şi 10 ani.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *