Ministerul Agriculturii o afacere a familiei Daea

Petre Daea a fost ministrul preferat al lui Liviu Dragnea, dar ar putea fi demis din Guvern! Nu pentru că era pe placul fostului lider PSD, iar Viorica Dăncilă scapă de toți favoriții omului care a pus-o premier, ci pentru că, așa cum ne spun surse guvernamentale, Petre Daea și-a trecut Ministerul Agriculturii pe familie.

Pentru că a terminat cu deplasările pe teren, odată cu intrarea în pușcărie a lui Dragnea, Daea are alt fel de ”plimbări”, unde nu se duce singur ci cu…soția. Camelia Luchian Daea, directorul general la resurse umane în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură, cu 20 de ani mai tânără decât Daea, îl însoțește, în ultima perioadă, în toate deplasările externe.

Și asta nu este tot! Camelia Luchian Daea este nelipsită de la ședințele zilnice cu staff-ul MADR. Luni și marți, familia Daea a fost la Întâlnirea Informală a Miniștrilor Agricultorii din țările UE, dar și cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, plus alți demnitari ai Comisiei Europene. Domna Daea a prezentat-o pe soția sa tuturor miniștrilor de agricultură din UE, dar și comisarului Hogan, căruia i-a spus că ea este ”viitorul agriculturii românești”.

Nemulțumirile celor din minister au culminat marți, când secretarii de stat au fost umiliți chiar la întâlnirea cu liderii din UE. În locul lor,  a fost așezată ”doamna ministru”, iar demnitarii MADR au fost mutați, ocupând locurile din rândul II din spatele ministrului Daea. Sursele ne-au spus că până și unii miniștri ai agriculturii din țările UE au fost consternați de așezarea din sală. Însă, nu e prima data când Daea recurge la astfel de măsuri. În urmă cu câteva săptămâni, ministrul Agriculturii a mutat intenționat un secretar de stat așezat lângă el pentru a îi face loc „doamnei ministru”, în cadrul unei ședințe a Consiliului UE la Bruxelles.

Camelia Luchian Daea a ajuns în București în 2011, din Vaslui, când Petre Daea a adus-o, în urma divorțului de fosta sa sotie, cu care avea doi copii, cei doi căsătorindu-se. De altfel, fiica cea mică a lui Daea este angajată la AFIR – Agenția de Finanțare a Investițiilor în Agricultură. Elena Larisa este acționarul principal, din anul 2006, la ”Piscicultorul SA” din Crevedia, societate care administrează trei bălți de pește în județul Dâmbovița.

content-image

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *