Mihai Fifor, a scris, pe Facebook, că PSD va susține pactul propus de președinte, dacă va fi în avantajul românilor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a scris, pe Facebook, că PSD va susține pactul propus de președinte, dacă va fi în avantajul românilor. Formațiunea îi mai cere lui Iohannis să se implice real pentru românii din diaspora.

Citește și: Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut niște precizări, pe facebook, cu privire la posibila intrare a României în Spațiul Schengen

„PSD nu cade în capcana președintelui Klaus Iohannis și va susține Pactul politic propus de acesta, doar dacă va fi construit în avantajul cetățenilor României!

Condițiile PSD, transmise deja Președintelui României, în vederea semnării unui Acord Politic Național, întăresc și oferă substanță unui demers care TREBUIE sa fie în avantajul cetățenilor.

Referendumul votat în 26 Mai de populație nu poate și nu trebuie sa fie negociat între politicieni. De ce pune președintele Iohannis rezultatele referendumului într-un document care sa fie negociat de partide? Voința romanilor nu este negociabila. PSD va transpune rezultatul referendumului în legislație și nu va tergiversa rezultatul din 26 Mai, așa cum face președintele.

Un acord politic pentru consolidarea parcursului european al României nu are cum sa nu includă elemente esențiale, precum necesitatea unei Europe cu o singura viteză sau eliminarea dublului standard, așa cum PSD a propus deja.

Condițiile noastre rămân aceleași și suntem dispuși sa sprijinim doar un Pact in favoarea României !

PSD este singurul partid care a propus o lista de principii care sa fie incluse in Pact. Președintele Ioahnnis nu s-a pronunțat încă asupra lor. Asteptăm sa motiveze de ce nu accepta propuneri in avantajul României.

De ce nu vrea președintele Iohannis sa avem o Europa cu o singura viteza? De ce nu vrea eliminarea standardelor duble ? Sunt întrebări la care așteptăm răspuns.

Cât privește blocajul votului din Diaspora, cheia este la Klaus Iohannis!

În calitate de șef al diplomației române, șeful statului le poate solicita ambasadorilor, numiți chiar de dânsul, să identifice de urgență locuri noi pentru organizarea de secții de votare pentru viitoarele alegeri.

Guvernul României va aproba imediat aceste propuneri ale ambasadorilor numiți de președintele Klaus Iohannis.

PSD îi solicită Presedintelui României sa se implice in mod real pentru românii din Diaspora, nu doar să își atace adversarii politici. Cade in sarcina dansului sa centralizeze si sa le ceara ambasadorilor necesarul de sectii suplimentare (inclusiv amplasarea acestora).

Guvernul va finanta si va asigura organizarea lor !”, a scris pe Facebook Mihai Fifor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *