Marcel Ciolacu: Dacă v-ați opri din furat, ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, reacționează la explicațiile date de Orban unui cetățean, referitoare la riscul intrării în incapacitate de plată dacă se majorează pensiile și alocațiile.

Ciolacu remarcă faptul că în timp ce ministrul Cîțu promite o explozie a creșterii economice, Orban vorbește despre intrarea în incapacitate de plată.

„Într-o țară în care ministrul Finanțelor vorbește despre o ”explozie economică”, de ”reveniri în V și W” este halucinant ca premierul să îi amenințe pe copii cu sistarea plății alocațiilor, pe pensionari cu sistarea plății pensiilor și pe medici și profesori cu sistarea plății salariilor.

Unde s-au dus miliardele cu care ați îndatorat România pe 3 generații? Unde sunt efectele măsurilor de sprijin a mediului privat cu care vă tot lăudați?

Pensionarii au muncit și au contribuit la pensiile pe care le primesc astăzi, iar pensia nu reprezintă o pomană, cum sfidător o numește Orban! Iar copiii au nevoie acum de bani, mai ales în condițiile haosului provocat în educație. Pe medici sau pe profesori v-ați gândit să-i pedepsiți? Tocmai pe cei din prima linie??!

Majorarea pensiilor, ca și dublarea alocațiilor, sunt prevăzute de legi votate de Parlament și promulgate de Președinte. Dacă v-ați opri din furat, dacă ați gestiona corect banii publici, dacă ați fi ajutat cu adevărat mediul de afaceri, atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile! Dar preocupările voastre au fost doar propriile buzunare. Și alegerile…”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *