Mai mult de 200 amenzi pe zi, date de poliția rutieră, la sfârșitul săptămânii trecute

În weekend, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 682 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 265.000 de lei.

Dintre acestea, 303 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 379 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 27 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

 

Polițiștii rutieri au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au încălcat legislația rutieră.

Pe raza muncipiului, polițiștii Secției nr. 1 Vlaicu au depistat un bărbat de 53 de ani, din Șiria, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Poetului, fără a deține permis de conducere și sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Cu o alcoolemie de 0,49 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat de polițiștii Secției 2 Micălaca un tânăr din 27 de ani, din Sântana, în timp ce conducea un autoturism pe strada Digului.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

La data de 10 august a.c., polițiștii de Pâncota au depistat un tânăr de 17 ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În aceeași zi, în Șepreuș, polițiștii au depistat un bărbat de 36 de ani, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără permis de conducere.

Tot fără permis de conducere au mai fost depistați: pe D.J. 682 (Zădăreni), un bărbat de 40 de ani, din Felnac, și pe raza localității Arăneag, un tânăr de 27 de ani, din Târnova, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *