Mai bine de o treime dintre IMM-uri declară că cifra de afaceri pe durata epidemiei de COVID-19 a scăzut la jumătate

Mai bine de o treime dintre IMM-uri declară că cifra de afaceri pe durata epidemiei de COVID-19 a scăzut la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut, iar peste 34% dintre firme și-au pierdut mai mult de 50% dintre clienți.

De asemenea, mai mult de jumătate (54%), consideră că există și beneficii care pot fi extrase din parcurgerea acestei perioade de administrare a situației de criză, arată un sondaj realizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).

Eșantionul a cuprins 530 de respondenți: antreprenori, liberi profesioniști și reprezentanți ai mediului de afaceri în poziție de middle și top management, din industrii precum HoReCa, Turism, Transport, Evenimente, Comerț online și offline, Servicii, Producție, Consultanță, IT, Marketing & PR. Sondajul s-a desfășurat online, în perioada 15 – 30 aprilie 2020. 80% dintre respondenți provin din zona microîntreprinderilor și întreprinderilor mici.

Doar 18% dintre firmele chestionate au declarat că activitatea lor s-a desfășurat în mod normal pe perioada crizei pandemice, fără a fi redusă, în timp ce 45% și-au scăzut activitatea cu peste 50%. Cu toate acestea, un procent de aproape 80% și-au păstrat intactă echipa și nu au efectuat concedieri. În ceea ce privește varianta de șomaj tehnic, pentru aceasta au optat un sfert dintre firme, pentru mai mult de jumătate din numărul angajaților lor. Pe de altă parte, 60% dintre acestea nu au apelat deloc la șomajul tehnic.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *