Ce se întâmplă cu noi și cum ne afectează luna plină

Vineri, 13 septembrie este lună plină, prima din această toamnă. Acest fenomen este unul rar, întrucât, ultima dată luna plină într-o zi de vineri data de 13 a apărut în urmă cu douăzeci de ani, conform wawlist.com.

Luna plină va fi vizibilă de joi noaptea până duminică, dar va apărea perfect circular, sâmbătă 14 septembrie la ora 12. 33, potrivit NASA, scrie aceeași sursă.

Acest fenomen este unul extrem de fascinant, luna va putea fi vizibilă atât cu ochiul liber cât și prin telescop la un Observator spațial.

Din punct de vedere astrologic, în noaptea de 13 spre 14, luna se va afla în semnul Pești, ceea ce, conform astrologilor, este un semn al schimbărilor, al transformărilor, al creșterii, abundenței și al noilor începuturi. De asemenea, această lună plină din ziua de vineri, data de 13, aduce un aer de romantism, emoțiile și trăirile fiecărei zodii fiind amplificate.

Există și numeroase superstiții legate de luna plină, de exemplu este recomandat să eviți orice tip de altercație, deoarece acestea pot fi de durată și pot avea efecte grave. Nu este bine să dormi niciodată sub clar de lună plină, întrucât, conform superstițiilor, acest lucru ți-ar putea cauza boli grave sau chiar decesul. O altă superstiție spune că nu trebuie să arați cu degetul spre luna plină.

Se mai numește și Luna Recoltei, deoarece în această perioadă, odată cu venirea lunii pline, ai ocazia de a culege recoltele pe care le-ai semănat în trecut, în perioada lunii noi din august.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *