Liga 1 rămâne neschimbată! Comitetul Executiv al FRF a respins propunerea lui Burleanu, care voia creşterea numărului de echipe

Propunerea lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, ca următorul sezon al Ligii 1, ediţia 2019-2020, să treacă la 16 echipe a picat astăzi, susţin sursele ProSport, în şedinţa Comitetului Executiv al federaţiei. Aşa cum ProSport a anunţat în exclusivitate ieri, Burleanu a propus în şedinţa de azi din CEx modificarea sistemului competiţional în Liga 1, de la 14 la 16 echipe, şi automat mărirea numărului de echipe care vor intra din Liga 1 în Liga 2.

Informaţiile ProSport sunt că membrii Comitetului Executiv al FRF nu au fost de acord cu ideea ca numărul de echipe din prima ligă să fie mărit. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunţat încă de acum o lună că intenţionează ca la următorul CEx să propună mărirea numărului de echipe din Liga 1 de la 14 la 16, cu patru echipe promovate direct din Liga 2, plus una care să dispute un baraj.

ProSport a anunţat încă de ieri că Gino Iorgulescu, şeful LPF, a fost mandatat de către clubului să se opună schimbării propuse de Burleanu. În cele din urmă, sistemul va rămâne acelaşi, cu 14 echipe, apoi play-off şi play-out, iar din Liga 2 să promoveze direct două echipe şi una să joace baraj de promovare/menţinere cu locul 6 din play-out-ul primei ligi.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *