La Sulina, mai mulţi localnici au forţat o herghelie de căi să treacă un canal învolburat

Imagini şocante au fost suprinse în Delta Dunării, la Sulina, unde mai mulţi localnici au forţat o herghelie de căi să treacă un canal învolburat, adânc de câţiva metri, potrivit stirileprotv.ro. Ca să sperie animalele, au folosit ambarcaţiuni până ce mai mulţi cai din zecile de animale chinuite au fost luaţi de curenţii puternici. Nimeni nu mai ştie de soarta lor.

Reprezentanţi Administraţiei Biosferei Delta Dunării condamnă tot ce s-a întâmplat.

Citește și: Rareș Bogdan atac la Meleșcanu după ultimile declarații

Imaginile au fost suprinse de mai mulţi turişti. Se vede cum localnicii speriau animalele pentru a le forţa să treacă din Sulina spre zone sălbatice din Delta Dunării. Nimeni nu şi-a pus problema că bieţii cai vor sfârşi în apa învolburată.

Mălin Mușetescu, guvernator ARBDD: „Problema este nu că forţezi animalul să treacă pentru că ai un interes, ci modul cum faci lucrul ăsta şi când ai mulţi cai şi nu ţii cont de starea de panică a animalului şi de faptul că nu poţi să îi îngrămădeşti să treacă un canal, pentru că se pot lovi între ei sau nu ţii cont de cum arată malul în partea aialaltă, dacă e cu stânci care pot rănii caii. ”

Sursa foto: proTv

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *