Klaus Iohannis şi revoluţionarii

„Domnule Preşedinte, nu aveţi voie să schimbaţi istoria şi semnificaţia momentelor care au redat libertatea şi demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să ramână a noastră, a poporului român”, se arată într-o scrisoare pe care Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a adresat-o președintelui Iohannis.
Reprezentații federației scriu că decembrie 1989 face parte din istoria poporului român, este momentul în care poporul român, prin sângele vărsat de eroi, și-a câștigat libertatea, demnitatea de a fi român, dreptul de a alege și de a fi ales.

„Domnule Preşedinte, vă cerem să nu folosiţi Revoluţia Română în scopuri electorale, Revoluţia trebuie să rămână nepătată în memoria poporului român”, se arată în scrisoare.
Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 are sediul la Timișoara și a fost constituită din asociaţii înființate până în decembrie 1992, care au drept scop „atât respectarea, promovarea idealurilor pentru care au luptat în acel Decembrie ’89, cât și apărarea libertății și consolidarea democrației în România”.
Președintele României, Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *