Klaus Iohannis, sedus și abandonat de USR

Delegația USR prezentă la Palatul Cotroceni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis, i-a comunicat acestuia că nu îl va susține la alegerile prezidențiale de la toamnă, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. USR și PLUS vor avea candidat propriu în lupta pentru Cotroceni, l-a informat președintele USR, Dan Barna, pe Iohannis.

Citește și:  Klaus Iohannis, apel de ultim moment către societatea civilă

Reacția lui Iohannis a fost calmă, susțin sursele participante la întâlnire. ”Foarte bine, ar fi anormal să nu aveți”, le-ar fi spus președintele celor de la USR.

Dacă ne gândim că acest USR a reușit un scor bun la alegerile europarlamentare și cu contribuția lui Klaus Iohannis. Totul a început cu aceea ședință de la Cotroceni unde au fost invitații, așa-zișii reprezentanții ai societății civile, iar din cauza pasivității actorilor din societatea civilă, acest USR a reușit să poseze în reprezentantul marcant. Nimic mai fals, dar acest lucru îl va demonstra timpul.

Aceleași surse relatează că președintele Iohannis le-a cerut liderilor USR să colaboreze cu PNL, inclusiv într-o guvernare comună, pentru că ”trebuie făcut ceva pentru România”. Dacă USR și PNL nu își unesc eforturile pentru a construi împreună, există pericolul revenirii PSD în forță, i-a avertizat Klaus Iohannis, amintindu-le de victoria zdrobitoare a PSD la alegerile parlamentare din 2016.

Sursa foto: conspiratii.info

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *