Klaus Iohannis: PSD este vinovat pentru că România a ajuns în topul infectărilor în Europa

Președintele Klaus Iohannis a fost solicitat, în cadrul unei conferințe de presă, să își exprime opinia cu privire la situația României în Europa, țara noastră fiind în topul infectărilor cu coronavirus.

Iohannis a vorbit din nou despre nevoia de respectare a măsurile de prevenire a răspândirii virusului, iar când a fost întrebat despre responsabilitatea autorităților, președintele a acuzat PSD că a tergiversat adoptarea legii carantinei în Parlament.

„Am discutat evident și în utimele zi cu mininistrul Sănătății și pe tot parcursul pandemiei. Datele sunt ingrijoritoare. Din acest motiv eu repet la fiecare apariție publică ca oamenii să aibă grijă, să poarte masca și să se spele pe mâini. Este evident că doar aceste lucruri ne protejează, Îmi pare rău că trebuie să repet: dacă nu vreți să ajungeți la spital, protejați-vă. Statisticile ne arată o creștere în ultimele două săptămâni a pandemiei la noi, dar dacă luăm întreaga perioadă a pandemiei în Europa, nu stăm cel mai rău. Asta însă nu aduce pe nimeni înapoi la viață dintre cei care au decedat. Trebuie să luăm foarte, foarte în serios aceste măsuri”, a declarat Iohannis.

„Asta cu vina autorităților cred că am mai discutat-o și putem să ne reamintim că noi nu am stat rău la controlul pandemiei până în parlament PSD nu a tărăgănat adoptarea legii carantinei și atunci un număr mare de persoane s-au infectat, pentru că s-a indus ideea că virusul nu este periculos”, a mai susținut președintele.

Legat de posibilitatea revenirii la unele măsuri mai dure și restricții sau renunțarea la deschiderea școlilor, președintele a precizat: „Eu sunt de părere că în 14 septembrie școala trebuie să înceapă. Dacă, Doamne ferește!, crește numărul infectărilor sau al persoanelor internate la terapie intensivă, sigur că s-ar putea apela pentru un scurt timp la metode care au mai fost folosite – învățământul online, săptămâna altfel, dar eu sper să nu fie cazul.”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *