Klaus Iohannis atac la poporul britanic

Iohannis a spus într-o dezbatere găzduită de UBB, că ”este culmea cum un astfel de partid poate să reprezinte o țară”, făcând referire la Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, care este pe primul loc în topul preferințelor britanicilor. Noul partid al lui Farage este creditat cu 34% din voturi.

Iohannis nu respectă dorința poporului britanic de a vota cu un anumit partid, nou înființat, care, întâmplător, este împotriva rămânerii Regatului Unit în UE.

”Dar și alții, cum a scris unul foarte bine, și alții au faliții lor. Deci noi cu faliții noștri, ei cu faliții lor. Partidele eurosceptice și eurofobe au apărut peste tot în Europa, în fond este o formă ordinară de populism fiindcă acești politicieni au văzut că există între europeni o temere, o oarecare temere de ceea ce va veni, o oarecare nemulțumire față de felul cum funcționează Uniunea. Și ce s-au gândit? Să vină cu niște sloganuri anti-europene și să colecteze aceste nemulțumiri. Așa au apărut partidele eurosceptice.

Cel mai tare rezultat se prevede în Marea Britanie, unde un partid care este, din capul locului, împotriva Europei primește cele mai multe voturi, cel puțin conform sondajelor, pentru Parlamentul European. Deci este culmea cum un astfel de partid poate să reprezinte o țară. Brexit-ul este doar una din marile probleme și dacă cineva iți imaginează că povestea s-a terminat cred că nu s-a terminat și vom vedea cum mergem mai departe.”, a spus Iohannis.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *