Kelemen Hunor: Nu suntem interesați să intrăm la guvernare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că dacă moțiunea de cenzură va trece, UDMR va susţine un guvern în jurul PNL, de asemenea, spune că partidul pe care îl reprezintă nu este interesat în acest moment să intre la guvernare şi nici nu a pus condiţii pentru a vota moţiunea, pentru că nu ar avea ce să negocieze pentru perioada de un an care a rămas până la alegerile parlamentare, timp în care va exista un executiv ”de tranzit”, scrie Agerpres.

Kelemen Hunor a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Arad, că UDMR nu a cerut nimic şi nu cere nimic pentru a vota moţiunea de cenzură.

„Am spus de la început că nu avem niciun fel de condiţii. (…) E o perioadă foarte scurtă, ce să negociezi pentru un an de zile? Dacă pică Guvernul Dăncilă, Guvernul care va fi instalat are o singură misiune – de a gestiona corect bugetul, de a organiza alegerile locale şi parlamentare anul viitor şi de a nu permite derapaje economice”, a spus liderul UDMR.

El a adăugat că UDMR a decis să susţină moţiunea pentru că, „în acest moment, guvernarea bună nu este posibilă cu acest Guvern”.

„Nu văd premisele unei guvernări bune şi cred că într-un astfel de moment e bine să pui punct şi să încerci să faci altceva decât ceea ce s-a făcut până acum”, a declarat Kelemen Hunor, scrie Agerpres.

În opinia sa, dacă s-ar menţine instabilitatea politică încă un an,  vor creşte în continuare costurile la care se împrumută ţara.

Kelemen Hunor a declarat că, dacă demersul antiguvernamental din Parlament va avea succes, UDMR va susţine un guvern în jurul PNL,  conform sursei precizate.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *