Jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic, numărul 1 mondial, are coronavirus

Sârbul a primit marți rezultatul testului pentru Covid după ce alţi 3 jucători care au fost prezenţi la Adria Tour, turneu demonstrativ organizat de el, au fost testaţi pozitiv.

Djokovic a primit nenumărate critici pentru că a organizat turneul Adria Tour în mijlocul pandemiei (fără ca jucătorii să respecte regulile de protecție), şi apoi după ce a refuzat să fie testat în primă fază în Croația, aşteptând să ajungă la Belgrad. Djokovic a emis un comunicat prin care a anunţat că rezultatul testului efectuat luni în Serbia a fost pozitiv.

„Când am ajuns la Belgrad, am mers să fim testaţi”, a declarat campionul sârb, care a precizat că nu manifestă niciun simptom. „Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (soţia sa – n. r.), în timp ce rezultatele copiilor noştri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare”, a spus Djokovic. El speră că „numărul celor contaminaţi nu va creşte”.

„Voi rămâne în autoizolare următoarele 14 zile şi voi repeta testul peste cinci zile”, a adăugat el.

„Tot ce noi am făcut de o lună, a fost făcut cu inima curată şi cu intenţii sincere”, a declarat sârbul. Potrivit acsetuia, turneul a fost organizat „în ideea de a-i ajuta pe jucătorii de tenis din regiune, de a crea condiţii pentru ca ei să joace, ca să obţină venituri pentru a trece mai uşor peste această perioadă dificilă”.

„Noi am organizat turneul în momentul când virusul slăbea, crezând că sunt întrunite condiţiile pentru desfăşurarea sa”, a mai explicat Djokovic în comunicat, subliniind că Adria Tour şi-a propus să trimită „mesaje de solidaritate, de respect, de fair-play”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *