Joi s-au sărbătorit 100 de ani de jurnalism profesionist în România

Joi s-au sărbătorit 100 de ani de jurnalism profesionist în România. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), în parteneriat cu Radio România, iar evenimentul a avut loc în Sala de Concerte a Radiodifuziunii Române, conform comunicatului de presă transmis de UZPR. 

Un veac de existență de jurnalism profesionist s-a celebrat, joi 26 septembrie. Evenimentul a avut loc cu susținerea Guvernului României și a avut invitați din mai multe domenii, după cum se arată în comunicatul transmis.

Sunt invitate oficialități ale statului român. De asemenea reprezentanți ai celor două biserici care au contribuit la făurirea României Mari, reprezentanți ai Ambasadelor acreditate la București, instituții partenere și sponsori tradiționali ai UZPR, membrii ai altor Uniuni de creație din România, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale.Vor fi prezenți jurnaliști membri ai UZPR din București, din filialele din țară și din diaspora, precum și din zonele limitrofe țării. Sunt invitați conducători de Trusturi de presă, importante redacții din presa online, presa scrisă, radio și televiziune.În cadrul manifestării se va vorbi despre parcursul jurnalismului în ultimul veac și rolul organizației profesionale. Participanții se vor putea bucura și de un moment artistic,  muzical, conform departamentului comunicare  al UZPR.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a fost înființată în anul 1919.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *