Iustin Cionca: „Consiliul Judeţean a aprobat 900.000 lei pentru proiecte culturale, sportive şi de tineret”

Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, va lansa în perioada imediat următoare concursul de proiecte destinate activităților nonprofit, finanțate în baza Legii nr. 350/2005.

Astăzi, consilierii judeţeni au aprobat fondul total al finanțărilor nerambursabile destinate activităților nonprofit de interes general, fond care se ridică la 900.000 de lei. De asemenea, a fost aprobată repartizarea acestei sume pe direcțiile de finanțare, împreună cu metodologia specifică fiecărui domeniu.

„Ca în fiecare an, venim în sprijinul societăţii civile, reprezentată de asociaţii şi ONG-uri, şi susţinem financiar proiectele propuse. Ne dorim ca în aceste proiecte să se regăsească cât mai mulți arădeni, pentru că, de fapt, beneficiarii trebuie să fie cetățenii județului. Calendarul concursului de proiecte și condițiile necesare pentru accesarea fondurilor vor fi anunțate ulterior, pe etape. Din păcate, din cauza întârzierii bugetului de stat, acest calendar a fost decalat, punându-ne în situaţia ca abia în luna iunie să demarăm procedura de punere la dispoziţie a acestor fonduri”, a declarat Iustin Cionca (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Sunt şase domenii pentru care pot fi depuse proiecte:

– Educație și Sănătate – 40.000 lei;

– Cultură tradițională – 40.000 lei;

– Producții editoriale – 20.000 lei;

– Tineret – 60.000 lei;

– Activități sportive (promovarea sportului de performanță) – 700.000 lei;

– Turism și Protecția mediului – 40.000 lei.

Sursa foto: aradon

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *