Iohannis o învită pe Dăncilă la consultări

Preşedintele Klaus Iohannis l-a învitat miercuri pe premierului Dăncilă, la consultări pe tema nominalizării persoanei pentru funcţia de comisar european, scrie Agerpres.ro

„În temeiul dispoziţiilor art. 80 şi ale art. 86 din Constituţie, vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie, ora 12,00, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcţia de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă şi de importanţă deosebită pentru statul român”, spune şeful statului.

Președintele arată că premierul poate fi însoţit la această întâlnire de miniştri de resort.

Săptămâna trecută, candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia juridică a Parlamentului European.

Viorica Dăncilă a afirmat, sâmbătă, că Rovana Plumb, pe care a propus-o pentru un post de comisar european din partea României, are în continuare susţinerea sa necondiţionată.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile – atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacţiile celor din ţară – nu mă face să am mai puţină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susţinerea mea necondiţionată”, a scris Dăncilă pe Facebook.preluată de Agerpres.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *