Iohannis cere demisia șefului DIICOT

Klaus Iohannis a criticat modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal, adăugând că implicarea DIICOT ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism şi credibilitate, însă că, sub conducerea lui Bănilă, nu s-a întâmplat acest lucru. a spus președintele în declarația de presă de la Cotroceni ,scrie Agerpres.

„Modul în care s-au desfăşurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni şi să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorităţi, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Aşadar îi cer domnului Felix Bănilă să îşi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT. Este imperativ ca greşelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate şi este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituţie„, a punctat preşedintele.

El a criticat şi modul în care a fost tratată, în ultimele zile, familia uneia dintre victimele de la Caracal, menţionând că acest comportament reprezintă un exemplu de ‘aşa nu’.

Este extrem de grav că cei care conduc instituţii ale statului român girează astfel de comportamente, prin care potenţialii infractori sunt trataţi cu blândeţe, cu mănuşi, iar victimele sunt tratate cu duritate şi cu agresivitate. Această situaţie este generată în primul rând de eşecul guvernării incompetente din ultimii ani, o guvernare care a avut ca prioritate salvarea infractorilor, ignorând efectele asupra oamenilor cinstiţi şi corecţi din ţara noastră. Pentru toate aceste greşeli majore PSD va plăti politic, vă promit acest lucru. PSD-iştii vor plăti la vot şi vor rămâne în istorie drept guvernarea care a protejat penalii şi infractorii, o guvernare catastrofală, o guvernare eşuată”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a subliniat faptul că au trecut deja două luni de la tragedia de la Caracal, reamintind că la momentul respectiv a convocat CSAT, indicând în mod explicit care sunt „măsurile urgente ce trebuie luate de Guvern” şi solicitând acţiuni clare, scrie aceeași sursă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *