Inundațiile produc mari probleme atât în județ cât și în muncipiul Arad

Ploile abundente de marți seara au produs inundarea unor străzi din municipiul Arad dar mai gravă este situația în județ, unde Bârzava și Nădlac au suferit mari pierderi. În total, peste 100 de case din localități din județul Arad au fost distruse de viituri. mai multe familii a tebuit să fie evacuate.

La Bârzava, viitura a măturat o parte din satul Lalașinț, a plouat mult la deal și s-a format pe vale o vitură de peste un metru înălțime, s-au inundat străzi, case și gospodării în câteva minute. Pompierii au adus motopompe ca să-i ajute pe localnici să scoată apa și noroiul din case și curți. Zeci de animale au pierit în inundații, fântânile din comună au fost colmatate și nu mai pot fi folosite, primăria Bârzava urmând să-i ajute pe localnici cu apă potabilă în cursul zilei de miercuri. Pentru a veni cât mai mult în ajutorul oamenilor, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a decis să trimită în comună și pompieri din alte zone județului.

citește și: Cod galben de ploi torenţiale și grindină în 38 de judeţe şi Capitală

Mai mult, ploile de azi noapte au produs inundații și în orașul Nădlac. Conform datelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la Nădlac se intervine cu un modul de pompare de mare capacitate în sprijinul SVSU Nădlac și a fost solicitat în sprijin și SVSU Șeitin. Dintr-o primă evaluare, se pare că aici ar fi vorba de 10 gospodării inundate și mai multe străzi.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *