Interzis la șpagă într-un spital din România

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa trebuie să semneze, începând de marţi, o declaraţie prin care îşi iau angajamentul că nu dau mită în spital, scrie mediafax.

Anunțul a fost făcut de managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, iar măsura luată constă în completarea și semnarea unui formular din partea pacientului, în momentul internării.

„Schimbarea începe prin noi! Prin fiecare dintre noi! Ieri, Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au aprobat formularul de informare/conştientizare a pacienţilor care urmează a fi primit şi completat la internare. Formularul are ca scop informarea/conştientizarea pacienţilor de plăţile legale pe care au obligaţia de a le achita pe perioada internării şi declararea de către aceştia că nu vor oferi plăţi suplimentare personalului medical sau altor categorii de angajaţi din spital şi urmează a fi implementat în cursul lunii octombrie”, anunţă managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, scrie sursa precizată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *