Întâlnire între doi vechi prieteni Putin – Merkel

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul Angela Merkel au discutat despre conflictele din Ucraina şi din Siria, precum şi despre Iran şi despre gazoductul Nord Stream 2, în cadrul convorbirilor avute în apropiere de Berlin, în urma cărora, însă, nu s-a înregistrat niciun progres, transmite Reuters.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dimitry Peskov le-a declarat jurnaliştilor că nu s-a ajuns la niciun acord, dar că nici nu a fost acesta scopul întâlnirii . Cei doi consideră proiectul gazoductului Nord Stream 2 ca fiind pur comercial în pofida criticilor exprimate de Guvernele SUA şi Ucrainei, a precizat Peskov.

„Tocmai de aceea sunt necesare măsuri împotriva unor atacuri necompetititve şi ilegale din partea unor terţe ţări, pentru a putea finaliza proiectul”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, la puţin timp după ce Vladimir Putin a refenit în Rusia, fară a preciza însă despre ce măsuri ar putea fi vorba. Peskov a precizat că risul unor sancţiuni ale SUA împotriva companiilor implicate în acest proiescrt nu a fost discutat la întâlnirea de sâmbătă.
În conferinţa de presă susţinută înaintea întâlnirii, Merkel şi Putin au anunţat că vor discuta despre crizele din Siria şi Ucraina, precum şi despre gazoductul Nord Stream 2, relaţiile bilaterale şi acordul nuclear cu Iranul.
Putin a subliniat importanţa Germaniei în relaţiile comerciale cu Rusia: „Germania este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai Rusiei în ceea ce priveşte comerţul. În mod deosebit, cooperăm în sectorul energiei. Germania este unul dintre cei mai importanţi importatori de energie şi resurse din Rusia. Consumul de gaze ruseşti creşte constant în Germania”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *