Insulă din Grecia, devastată de capre

Insula grecească, Samothraki este amenințată de caprele care trăiesc aici și care devorează vegetația și produc eroziunea solului, scrie stiri.tvr.ro

Pe insulă trăiesc 3000 de oameni şi de 12 ori mai multe capre, deoarece păstoritul este principala ocupaţie a oamenilor.

Samothraki este una dintre cele mai îndepărtate insule de Grecia continentală. Aici nu există linie de feribot regulată și sigură, din această cauză nu este o destinație accesibilă turiștilor.

Numărul crescut de capre, are un impact devastator asupra insulei, deoarece acestea distrug vegetația prin consumul masiv, ceea ce duce la eroziunea versanților montani. Cele mai mari probleme sunt în zonele unde nu sunt copaci care să întărească solul.

Deja au apărut drumuri afectate şi chiar case distruse. În ultimii ani, numărul caprinelor a început să scadă din cauza dispariţiei vegetaţiei şi deşertificării, iar multe animale sunt subnutrite şi nu pot fi comercializate pentru carne.

Localnicii vor să  transforme insula în rezervaţie naturală pentru a-i pune în valoare frumuseţea, iar ecologiştii se luptă de un deceniu să-i convingă să ia măsurile necesare pentru conservarea mediului dar, cel puţin pentru moment, fără rezultate, scrie sursa precizată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *