Incendiu puternic într-un bloc unde 23 de oameni au fost evacuați de urgență

23 de persoane au fost evacuate, marţi dimineaţă, dintr-un bloc din oraşul Săveni, în urma unui incendiu izbucnit într-una din garsonierele imobilului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu, relatează Agerpres.

Potrivit acesteia, în momentul declanşării incendiului în garsonieră se aflau trei copii cu vârste cuprinse între şapte şi zece ani, care au suferit atacuri de panică şi au fost duşi la spital.

„Proprietara, mama a trei băieţi de 7, 9 şi 10 ani, a aprins o lumânare în bucătărie şi a plecat de acasă, chiar dacă în locuinţă erau copiii ei. O parte dintre materialele combustibile s-au aprins de la flacăra lumânării, degajând mult fum. Cei trei copilaşi au fost scoşi din garsoniera cuprinsă de flăcări înainte de sosirea pompierilor la faţa locului şi transportaţi la spital cu atac de panică.

La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului ardeau bunurile din bucătărie, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie”, a precizat Dorina Lupu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *