Incendiu la o fabrică din China, unde19 oameni și-au pierdut viața

În total, 19 persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul unei fabrici de produse de larg consum din estul Chinei, au informat luni autorităţile locale, potrivit AFP, preluată de Agerpres.ro

Incendiul s-a produs duminică în provincia Zhejiang, au precizat autorităţile din districtul Ninghai pe reţelele sociale. Catastrofa, care face obiectul unei anchete, a avut loc într-o fabrică a întreprinderii Ruiqi Shiyongpin. Opt persoane au fost salvate, dintre care trei rănite şi internate în spital, potrivit sursei.

Tragedia a avut loc în timp ce regimul comunist se pregăteşte cu mari acţiuni propagandistice să marcheze împlinirea a 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze. Autorităţile au îndemnat media să evite prezentarea ştirilor proaste în perspectiva zilei de 1 octombrie şi să se concentreze asupra „energiei pozitive”.

În martie, 78 de persoane au murit în urma exploziei la o uzină chimică din la Yancheng, provincia Jiangsu. Patru luni mai târziu, o deflagraţie într-un combinat chimic a făcut 15 morţi în centrul ţării.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *