În această țară, săptămâna de muncă va fi de patru zile

În această țară, săptămâna de muncă va fi de patru zile. Proiectul va fi pus deja în practică, începând din această săptămână, într-o regiune din Danemarca.

Angajații municipalităţii Odsherred, din nord-vestul regiunii Zealand din Danemarca, urmează să primească liber în zilele de vineri, începând de săptămâna aceasta, a declarat șeful departamentului de resurse umane al acesteia, Kirsten Lund Markvardsen, citată de thelocal.dk, scrie businessmagazine.ro

Un număr de 300 de angajați vor beneficia de proiect, iar acesta a fost aprobat după un proces de trei ani. O altă modificare adusă va permite locuitorilor să contacteze municipalitatea în afara orelor de program din zilele de lucru.

„Membrii comunităţii vor putea suna mai devreme şi mai târziu de luni până joi, pentru a recompensa faptul că vineri va fi închis. Acest lucru ar trebui să ne permită să avem un serviciu municipal mai bun, oferind personalului nostru o zi liberă în plus”, a spus Markvardsen, conform aceleași surse.

Cele patru zile prelungite de muncă vor consta în 35 de ore de muncă pe săptămână. Săptămâna de lucru , în prezent, în Danemarca este de aproximativ 37,5 ore.

Orarul personalului va fi individual, dar în fiecare săptămână este posibil să conţină cel puţin o zi lungă de lucru. Orarul de munca va fi cuprins între 07:00 şi 19:00. Angajaţii se anunță entuziasmaţi de noul program de lucru, potrivit lui Søren Kühnrich, reprezentant al angajaţilor, scrie sursa precizată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *